Magasnyomású injektálás
  • Meghatározott távolságokban 12 mm átmérőjű furatok kerülnek a falba, majd ezekbe rögzítjük a magasnyomású injektáló szelepeket (packereket). Ezt követően egy speciális gép segítségével a szigetelőanyagot nagy nyomással injektálunk be, mely a fal anyagától és nedvességtartalmától függően lehet szilikon, műgyanta vagy kovásító oldat. Ezen technológia alkalmazásával utólagosan kiváltható a vízszintes és a függőleges szigetelés is egyaránt.Jellemzői:
  • Alkalmazása esetén a vakolat részlegesen roncsolódik.
  •  A falazat teljes kiszáradásáig nem lehet helyreállítani a teljes vakolatot.
  •   A függőleges szigetelés is megoldható.
  •   Nem alkalmazható a vályog épületeknél.
  •   Lassabb a fal kiszáradása, mivel csak oldal irányba tud végbemenni a párolgás.

A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.

Egy vízre habosodó kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.
Munkánkhoz a Méhes-Renoszig Kft. által forgalmazott HYDROBLOCK SI-709 mikro szilikon szigetelő anyagot alkalmazzunk, melyek rendelkeznek minden szükséges magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.

Lemezbeütés nagy problémája a sarkok és a kapcsolódó válaszfalak bizonytalan szigetelése. Ugyanis a lemezek a sarkokban nem egymás mellett, hanem 90°-os szögben kerülnek egymás mellé. A folytonos falaknál lehetőség van a lemezek hornyainak egymáshoz illesztésére, viszont a sarkokban és a kapcsolódó falaknál ez nem lehetséges. Itt más eljárással, pl. injektálással kell a kapilláris felszívódásnak kitett helyeket biztosítani. Ha egy cég nem rendelkezik e- két fajta eljárással, akkor nem tudja garantálni a 100 %-os eredményt.
Külső falak esetében 100 %-os eredményt lemezbeütés vagy fűrészelés esetén csak akkor érhetünk el, ha a fal belső oldalán az aljzatot a falak mentén kiszedjük és az aljzat szigetelését a lemezzel összekötjük. Ha nincs az aljzatnak szigetelése, helyesebb az aljzatot újra készíteni szigetelve, mert a szigetelés nélküli aljzat a nedvességet átvezetheti a szigetelt fal fölé.
A lemezbeütés, fűrészelés és injektálás igényli a ház kiürítését. A vakolat sérülésével jár. A falazat teljes kiszáradásáig a sérült vakolatot helyreállítani nem lehet. A teljes száradás alatt a falazat nedvességének egy része továbbra is a házba kerül.
A lemezbeütés, fűrészelés erős fizikai hatásnak teszi ki a falazatot. A falazat előzetes szakértői vizsgálata szükséges annak eldöntéséhez, hogy a falazatot ki lehet-e tenni ennek a fizikai terhelésnek. E két technológia helytelen alkalmazása helyrehozhatatlan károkat tud okozni az épület szilárdságában.
Az árverseny szintén e két technológia (lemezbeütés, fűrészelés) hátrányául szolgál, ugyanis a nem kellő felkészültséggel is könnyen hozzá lehet jutni a munka végzéséhez szükséges szerszámokhoz. Innen kezdve a verseny csak a felhasznált anyagok minőségén múlik. E furcsa árverseny miatt kerültek be a falazatba olcsó fóliák, linóleumok, műanyag lapok illetve különböző módon kezelt vaslemezek. A kapillárison felszívódó víz többnyire agresszív sókat hordoz. Az agresszív víznek kitett anyagok, ha nem tudnak ellenállni a maró sóknak, rövid időn belül használhatatlanná válnak, és a víz újra megindul fölfelé a falazatban.

Itt kell még megemlíteni, egy furcsa “szárítási” eljárást, amit nem kellően felkészült kőművesek alkalmaznak. Az eljárás, terjedőben van, mert az olcsóságának igen sokan nem tudnak ellenállni.
Alkalmatlansága a kapilláris nedvesedés ellen, azonban könnyen belátható.
A különböző “szárító” vakolatokról van szó.
A szárító vakolatok olyan nagy felülettel bíró vakolatok, melyek kamrácskák, pórusok segítségével óriásira növelik felületüket. Ez a megnövelt felület arra kényszeríti a falazatban feltörekvő vizet, hogy ne a vakolat felületén, hanem a felszín alatt már elpárologjon. Igy a vakolat felszíne száraz marad. Ez azonban nem szünteti meg a kapilláris felszívódást, hanem a nagy hatásfokú párolgás miatt felgyorsítja azt. A több vízpára a lakásba kerül és ott a bútorok, ruhák függönyök penészesedését okozhatja. A vakolat kamrácskái a víz által odaszállított salétromsóktól megtelnek, így már nem tudja a vizet elpárologtatni. A víz ezért megindul felfelé, majd olyan helyeken tör elő, ahol még szabadon tud párologni. Ez a vakolatrendszer nem szünteti meg a kiváltó okot, a kapilláris felszívódást.
Télen a nedves fal igen sok hőt fog kivezetni a szabadba.

Az Aquapol technológia vitathatatlan előnye, hogy nem rendelkezik azokkal a hátrányokkal, ami a többi technológia alkalmazását korlátozhatja. Az alacsony ára, roncsolásmentes alkalmazása, rövid telepítési ideje. Mindenképpen alkalmazhatóbbá teszi a többi technológiával szemben Minden falazatra jól alkalmazható, 100 %-os hatású. Hatással van a ház alatt futó vízerekre, igy biológiailag kedvező hatást gyakorol a házban élőkre. A telepítés, kiszáradás és a vakolat helyreállítása után, a ház gyakorlatilag kifogásmentes állapotba kerül. Ha mégsem így történik, az A telepítés, kiszáradás és a vakolat helyreállítása után, a ház gyakorlatilag kifogásmentes állapotba kerül.